본문 바로가기
생활/요리

[쉽게만들기]삼계탕 쉽게 만들기

by 정리 습관(★arranging★) 2021. 7. 11.
728x90

여름입니다. 
몸보신하시죠!

삼계탕을 만들어 보겠습니다.

백숙&삼계탕은 세상 쉬운음식입니다.
닭손질->재료넣기->끓이기(50분)
준비물 : 닭(백숙용은 큰거 삼계탕용은 작은거), 가위, 한약재 팩, 마늘, 찹쌀

하림 두마리 영걔안애 한약재료 들어이있습니다.
영계닭 4마리+활기+마늘+깐밤+수삼+약재들

 

국물백안에 밤이랑 마늘을 넣어줍니다.
다넣고 끓이기만 하면되요(닭아래에 찹쌀을 깔아두었어요)

 

닭은 꼬리에 기름있는 부분을 잘라주고, 날개를 잘라주면 손질 끝입니다.

날개끝자르기


저는 마늘을 좋아하기 때문에 마늘과 밤을 국물 우려내는 망에 넣어주었습니다.

찹쌀은 닭안에 넣어서 하는게 정석이긴한데, 따로 망에 넣어서 한다고해서 맛이 다르지 않습니다.
밥을 따로 하는게 먹기에 더 좋습니다.

찹쌀이 이렇게나 맛나게 익었습니다.

이렇게 준비한 상태에서 50분간 끓여줍니다.

이제 다하신겁니다.

위생장갑과 소금 준비해서 드시면되요

 

아이용이지만 한마리 
네마리를 더 예쁘게 놓고싶었지만..
저희는 식사후에 찹쌀을 풀어서 닭죽을 끓였습니다. 

 

완성된 닭죽은 식혀서 이렇게 10개로 소분해서 냉동실에 보관할 예정입니다.


이렇게 각각의 재료를 우러내기용 국물백에 담아서 하면
조리 후 깔끔하게 정리가 가능하고,
무엇보다 깔끔한 국물을 만 날 수 있습니다.

찹쌀이 없어도 좋습니다. 쌀로해도 맛있어요.
저는 쌀뜨물로 했는데 구수한맛이 더 좋았습니다.
끓일때 물은 닭이 잠길 정도로 넣어 주셔야합니다.

정말 어떻게 하든 상관 없이 맛있습니다.
대파를 넣으셔도 되구요.
결국은 닭육수에 소금으로 간하는 맛입니다.

약간의 한약재 냄새와 뽀얀국물 부드러운 살코기
오늘만큼은 다이어트를 내려놓고
스테미나 충전 하세요.

삼계탕 황금레시피 냄비로 끓였을때를 기준으로 전달해드렸습니다.
압력솥으로 하시는 분도 있을 텐데 압력솥으로 하실때는 시간 50분하시면, 뼈가 바스러진 닭을 드시게 됩니다.

다시한번 닭손질에 대해 말씀드립니다.
꼬리자리기, 날개 끝부분 자르기 입니다.

삼계탕의 효능은 다들 아시겠지만 영양보충입니다.
먹고나면 힘이 납니다.
요즘 밀키트로도 나온다고하네요.
제가 샀던 코스트코 하림 두마리 영계도 거의 밀키트 느낌입니다.
그냥 닭만 손질해서 넣고 끓이면 되니까요.

예전에 장인어른과 장모님이 오셨을때,
토속촌 삼계탕(서울특별시 종로구 체부동 자하문로5길 5)에서 먹었던 맛과 크게 다르지 않습니다.
지호삼계탕이나 다른 삼계탕집에 가면 인삼주랑 함께나오고 뚝배기에 간편하게 먹을 수 있다는 장점은 있지만..

이런 시국에(covid...) 나다니기도 좀 그렇고..
배달을 시키기도 싫고,
삼계탕정도는 내손으로 해먹을수 있으니까요.
스스로 해보시길 추천드립니다.

다시한번 강조드리지만,
매우쉬운 음식입니다.

How to make korean traditional chicken soup for your stemina.

It is summer. 
Let's take care of ourselves!

I'll make samgyetang.


Baeksuk & Samgyetang is the easiest food in the world.
Chicken preparation->Add ingredients->Boiling (50 minutes)
Supplies: Chicken (large for baeksuk, small for samgyetang), scissors, herbal medicine pack, garlic, glutinous rice


There are ingredients for oriental medicine in Harim's

4 Yeonggye chickens + vitality + garlic + chestnut + ginseng + medicinal herbs



Put chestnuts and garlic in a soup bag.

All you have to do is put it all in and boil it.



Cut off the oily part of the chicken tail, and cut off the wings, and it's done.


Wing End Cutting

Because I like garlic, I put garlic and chestnuts in a soup net.


Sticky rice is a standard way to put it in a chicken, but it doesn't taste different if you put it in a separate net.
It's better to eat rice separately.


Sticky rice is cooked this deliciously.
Boil it for 50 minutes while you prepare it.

You're done.


You can eat it with gloves and salt.



It's for a kid, but one. 

I wanted to make four prettier, but...

After eating, we loosened the glutinous rice and cooked chicken porridge. 



We are going to cool down the finished chicken porridge and keep it in the freezer after dividing it into 10 pieces.

If you put each ingredient in a broth bag,
It can be neatly organized after cooking.
Above all, you can meet clean soup.

It's okay without sticky rice. It's good with rice, too.
I made it with rice water and I liked the savory taste better.
When boiling, add enough water to soak the chicken.

It's delicious no matter what you do.
You can add green onions.
After all, it tastes like seasoning chicken broth with salt.

A slight smell of herbal medicine and white soup Soft meat
I'm not going on a diet today.
Stamina, charge it.

Samgyetang golden recipe. Based on when boiled in a pot, I gave it to you.
Some people use a pressure cooker, but if you use a pressure cooker for 50 minutes, you'll eat chicken with broken bones.

Once again, let me tell you about the chicken process.
Tail constellation, wing end cutting.


As you all know, samgyetang is a nutritional supplement.
I gain strength after eating.
They sell milk kits these days.
The two Costco Harim Younggye that I bought is almost like a milk kit.
I just need to prepare the chicken and boil it.

When my father-in-law and mother-in-law came,
It is not that different from the taste I had at Samgyetang in Tosokchon (5, Jahamun-ro 5-gil, Jongno-gu, Seoul).
If you go to Jiho Samgyetang or other samgyetang restaurants, it comes with ginseng liquor and you can eat it easily in ttukbaegi.

I don't want to go around in this kind of situation.
I don't want to order delivery.
I can cook samgyetang with my own hands.
I recommend you to try it yourself.

Again, let me stress that.
It's a very easy food.

댓글